Coaching Creating Excellence

Метаморфоза: Промени тялото и живота си!

29 лв.

Искаш ли да отслабнеш, да си във форма или да изградиш мускули?
Не търси повече! Това е единствената задълбочена фитнес книга за тренировки в България, със съдържание, подкрепено от науката. В нея е включена всяка пречка към постигането на твоята цел – по-хубаво и здраво тяло!  След като прочетеш книгата ти ще научиш как да:

Гарантирано връщане на парите

Гарантирано връщане на парите​

страници за постигането на твоята цел – по-здрава и красиво тяло!
0

„Защо да инвестирам в книгата? Ами ако:“

– „Това е книга на поредния фитнес треньор, който пише разни небивалици?“

Имаш право! Наистина има некомпетентни треньори, които правят препоръки на база техния „невероятен“ авторитет. Не звучи приятно да ни кажат: „Прави това, защото така ти казвам!“. За разлика от това, в тази книга ще намериш стратегии и принципи, които са подкрепени от науката и има цитирани научни изследвания към тях. И най-важното, вместо да следваш хрумванията на някой треньор, за всяко нещо ще намериш обяснение защо е ефективно и как може да го използваш. Какво предпочиташ – да разбереш как работят различните механизми за влизането във форма или да ти кажат „просто направи това“? Оставям избора на теб.

– „Прочета книгата и не ми помогне?“

С екипа ми сме помислили и за това. Имаш притеснения, че ако закупиш някоя от книгите, тя може да остане на твоя рафт и да изисква редовно почистване на прах? Почистването ще бъде за моя сметка! Толкова вярвам в стойността на книгите, че имам програма за гаранция на качеството. Накратко, ако книгата не ти е полезна, може просто да ни я изпратиш и ще ти възстановя на 100% твоята сума. Повече за нашата програма за гаранция на качеството и условията по нея ще прочетеш по-надолу в страницата.

– „Нямам опит и всичко е прекалено сложно, за да го разбера?“ 

Да чуеш сложни термини като „мускулно-протеинов синтез“ или „глюконеогенеза“ звучи объркващо и понякога дори плашещо. Истинското майсторство, както казва Айнщайн, е в това да обясниш нещо сложно така, че дори и 5-годишно дете да те разбере. Точно това съм направил в книгата и вярвам, че след като я прочетеш, сам/а ще го осъзнаеш. Няма нужда от високопарни думи, които ще ви объркат. Това не е признак на знание от страна на един треньор. Всичко е обяснено максимално просто, с примери и графики, така че дори и твоето много по-младо Аз ще го разбере и научи. 

Гарантирано връщане на парите​

Гарантирано връщане на парите

КАК ДА ПОЕМЕШ ПЪЛЕН КОНТРОЛ
ВЪРХУ ТЯЛОТО СИ?

В днешно време има два типа хора:

Посредствени

Целеустремени

Ако считаш себе си за целеустремен/а и желаеш да прогресираш
физически и ментално, то МЕТАМОРФОЗА е книгата за теб!

Гарантирано връщане на парите​

Гарантирано връщане на парите

„Боян е един от най-начетените хора на тема фитнес в България. Няколко пъти съм се консултирал с него да прегледа наши материали. Това, което ми харесва най-много, е деликатният баланс между научно-потвърдени методи и все по-напредничави методи, които не се прилагат масово!”
Никола Томов
Никола Томов

основател на Aesthetic By Science
5/5

ЗА КОГО Е НАПИСАНА ТАЗИ КНИГА?

Тази книга е за всички хора, които са изпитвали трудности с тренировките. Тя е за тези, които искат да подобрят знания, уменията и най-вече тялото си. Ще научиш кои са най-често допусканите грешки при тренировките и как да процедираш, когато прогресът спре. Как да структурираш тренировките си и какви упражнения да изберещ според твоята цел – отслабване и/или покачване на мускулна маса. Всеки може да бъде силен и да изглежда добре, стига да знае как!

Тази книга е за ТЕБ ако:

Гарантирано връщане на парите​

Гарантирано връщане на парите

ОТЗИВИ ЗА КНИГИТЕ

Никола Томов
„Боян е един от най-начетените хора на тема фитнес в България. Няколко пъти съм се консултирал с него да прегледа наши материали. Това, което ми харесва най-много, е деликатният баланс между научно-потвърдени методи и все по-напредничави методи, които не се прилагат масово!”​
Никола Томов
основател на Aesthetic By Science​
Бетина Димитрова от No Bullshit Fitness
„Книгите на Боби са страхотни, на разбираем и семпъл език, с който всеки може да вникне в основите на успешния път към резултати!”​
Бетина Димитрова
Фитнес Инфлуенсър и Треньор
Screenshot_20230123-190326
"Здрасти, бро! Mога само да те похваля! Всичко лесно обяснено (поставям се в обувките на човек, който за първи път чува за фитнес), това е достатъчно, че си нa високо ниво. Боби, меко казано съм впечатлен от книгата, браво ! Голям професионалист, човек, целящ да промени обществото към по-добро. 👏"
Добрин Гошов
Шампион по силов трибой
д-1-150x150
„Боян ме вдъхнови да се развивам всеки ден не само физически, но и личностно. Познанията му по различни теми ме мотивараха силно да бъда най-добрата версия на себе си. Книгите се четат на един дъх! Благодаря ти, Боби!”​
Димена Калоянова​
отзив
„Предполагам ще звучи като хиперболизация, но искрено ти казвам, че това беше най-добрата книга, която съм чел. Самият начин, по който е написана ме докосна много - на нашия "фитнес" език, просто споделяме еднаква страст и успях да направя много аналогии с реалния си живот, в примерите, които даде. Иначе, книгите поръчвам за втори път отново за мен. Първата я подарих на най-добрият ми приятел. Вече те смятам за много начетен човек и съм сигурен, че ще науча нови неща от втората книга, а първата просто искам да я прочета отново, заслужава си!"
Пепо Пенев
mile
„“Несломим” е чудесна книга, която може да те мотивира и в същото време събира цялата нужна информация, за да изградиш правилните навици за постигане на успех. В комбинация с другата книга на Боян “Метаморфоза”, човек може да научи всичко за това как да постигне желаната форма на достъпен език.”​
Милка Куцева
241649602_10215860589266412_2461439908222788493_n-150x150
„Индивидуален подход, научно-обосновани методики и професионализъм. Силно препоръчвам!”​
Даниел Христов

В тази книга ти ще намериш отговор на следните въпроси:

Масово хората не знаят за различните видове хипертрофия или не разбират разликите между тях. Това е изключително важно, тъй като определя начина, по който следва да структурираш тренировките си, за да покачиш мускулната маса.

Към днешна дата има два сигурни стимула за мускулен растеж и няколко, около които се въртят единствено хипотези. Ще научиш кои са те, както и как да ги използваш тези, за които няма достатъчно доказателства, ако все пак работят за теб.

Най-големият проблем на всяка жена. 80% от трениращите ми са жени и знам колко болна тема им е хубавото дупе. Затова включих специална глава за тренировките за дупе, в която ще прочетеш за различните варианти за програма, които можеш да използваш, както и подходящите упражнения за тази цел.

Липсата на базови знания за правилен прогрес при тренировките ще ти костват много пропуснати ползи. Няма ли да те е яд, ако знаеш, че е можело да качиш още 2 килограма мускулна маса или да увеличиш силата си на дадено упражнение, но поради неправилна методика на прогресия, не си успял/а? В главата ще разбереш какви са различните видове прогресии, както и коя считам за най-добра и използвам самият аз, както и моите трениращи.

Искаш да разбереш как да структурираш програмата си за тренировки? Не знаеш кога да използваш едни тренировъчни блокове (например сила) и кога други – хипертрофия? Това е нормално, защото масово хората тренират без цялостен план, а наличните програми в интернет са меко казано безполезни. Ако искаш да се научиш как да правиш програмата си сам и да планираш тренировките си през следващите шест месеца или година, то това е правилната глава за теб. Тук ще прочетеш за различните тренировъчни модалности, тяхното приложение в тренировката и важната обратно пропорционална връзка между обема и интензитета. Познаването и правилното използване на тези модалности ще ти гарантира дългосрочен прогрес в тренировките и разбира се – желаните резултати!

В множество презентации, обучения и статии съм говорил за този внесен от вън страх и това догматично, погрешно вярване, че жените не трябва да вдигат тежко. Всичко идва от невярното твърдение, че когато жените вдигат тежести, ще заприличат на мъже. Цялата ендокринология и научна литература крещи обратното. В главата ще разгледаме защо е важно да се тренира с тежести и какви ползи може да извлекат жените от тях.

Чувството на неудовлетвореност може да бъде разяждащо. При доста хора това идва от определена травма или множество събития, които водят до чувството, че сякаш никога не си „достатъчно добър“. В книгата ще ти разкрия страхотна концепция за нещата, които водят до неудовлетворение и как можем да коригираме това. Концепцията научих от един от най-добрите психотерапевти в България, със специализации в чужбина. Научи кои са петте категории в живота ти, от които зависи дали ще се чувстваш удовлетворен/а или не и как да промениш нещата в положителна насока.

Тема табу, щом стане въпрос за бременността. Все още хората вярват в стари поговорки и ментални нагласи, а всъщност навсякъде по света жените спортуват, докато са бременни. Ще прочетеш за повече от 10 различни ползи от тренировките, като специално съм обърнал внимание кои упражнения да избягваш, кои да използваш и как да ги модифицираш. Има генерални препоръки за натоварването, разпределението на тренировките и аеробната дейност.

Знаеш ли, по времето на нашите родители не е имало информацията, с която разполагаме днес. От научната литература имаме данни, че всъщност има значение как се храни жената по време и след бременността. Как ще реагираш, ако ти кажа, че здравето на детето ти ще зависи много повече от теб, отколкото всъщност смяташ? Ще искаш ли да разбереш всяка една малка подробност как да се храниш, за да „програмираш“ детето си за по-добро здраве и по-ниска предразположеност за заболявания? Ако да, то тази глава ще бъде точно това, което търсиш.

Най-големият страх на всяка една жена – да не получи диастаза след раждането. Истината е, че диастазата в последния триместър е неизбежна, но това дали тя ще остане след като жената роди или не, зависи от доста различни фактори. Ще научиш за физиологията и процеса по образуване на диастаза. Знаейки как и защо се образува тя, ще разбереш доколко, по какъв начин и от какво може да се повлияе тя, тоест как да „прибереш“ диастазата.

Най-често задаваният въпрос от всеки един мъж: „Как да кача мускули?“. Няма как тази книга да съществува, без да дам отговор на този въпрос. Ще прочетеш как да структурираш тренировките си и какъв да бъде подборът на упражнения според твоята структура. Ще научиш кои са ефективните диапазони от повторения и серии, в които да тренираш, както и по какъв начин да използваш стратегически тренировките до отказ. Ще разбереш с какви тренировъчни техники за интензитет разполагаш, как да ги използваш, кога и по какъв начин може да тренираш отвъд отказа. Науката на тренировките за хипертрофия няма да ти бъде чужда след тази глава от книгата.

Ще научиш за различните видове умора и тяхното въздействие върху тялото ти. По този начин ще успееш да си обясниш защо определени тренировъчни методики работят добре за теб, а от други се чувстваш смазан. Тази глава ще ти даде една добра перспектива върху умората и нейното управление, за да черпиш максимални резултати от твоите силови тренировки.

Най-често допусканата грешка е да вярваш, че има универсални или задължителни упражнения, които трябва да правиш? Ще бъдем като в сцена от „Матрицата“, защото ще разбереш, че можеш да не правиш „задължителните“ упражнения и пак да постигаш резултати, дори по-добри от преди, именно защото ще съобразиш избора си на упражнения. Всеки от нас е индивидуален, с различни антропометрични особености (дълги крака и къс торс, или пък къси крака и широки рамене). Именно от тях следва да се водиш при избора на най-добрите упражнения ЗА ТЕБ. По този начин ще таргетираш максимално добре желаните мускулни групи, което ще води до по-добри силови резултати и повече мускулна маса.

Ще бъдеш посрещнат от цели 10 стратегии, които са насочени към това да ти помогнат да преодолееш липсата на прогрес. Част от тях са в сфера хранене, други в сфера тренировки, трети в сфера начин на живот. Правилното комбиниране на всяка от тях ще ти гарантира непрекъснат прогрес в дългосрочен план. След като вече си преминал през другите глави в книгата и си научил основните принципи на прогрес, чрез тези вкарването на тези стратегии към тренировките, ще можеш да прогресираш бавно, но постепенно цял живот.

Гарантирано връщане на парите​

Гарантирано връщане на парите

3 НЕЩА, КОИТО ЩЕ СПЕСТИШ С ТАЗИ КНИГА

Не ти обещавам чудеса и бързи резултати с книгите. В противен случай, би било притеснително. Ако беше толкова лесно да се влезе във форма, всички щяха да бъдат в нея. Много по-лесно, обаче, ще ти бъде да преминеш през процеса, ако приложиш на практика съветите и стратегиите от книгите. По този начин ще спестиш:

– Време. Вместо да се луташ и чудиш как да тренираш, какви навици да развиеш и как да постигнеш желаната форма, прекарай го с хората и дейностите, които те зареждат с чувства на въодушевление и блаженство. Ако за теб времето е ценен ресурс, то ще си осигуриш повече от него за важните неща.

Усилия. Тренировки по 2 часа? НЕ! Кардио всеки ден? НЕ! Справяне с емоционалното хранене САМ/А? НЕ! Всички тези трудоемки усилия ще ти бъдат спестени и ще се предпазиш от евентуален бърнаут. Бонусът е, че междувременно ще имаш достатъчно енергия и за останалите сфери от твоя живот – професионален и личен план.

– Пари. Не е тайна, че отвсякъде ни бомбардират с различни хранителни добавки за отслабване и/или влизане във форма. В по-голямата част от случаите, те няма да помогнат особено, освен за намаляване на твоите финанси. Същото важи и за „индивидуалните“ тренировъчни програми, които са еднакви за всеки закупил ги. Ето защо от книгата ще научиш кои неща работят ЗА ТЕБ и как да ги комбинираш спрямо твоите индивидуални особености в цялостна тренировъчна програма. Без повече лутане в залата, чудейки се кое упражнение да правиш! Може и да не се довериш на всеки треньор за тренировъчна програма, но на себе си имаш доверие и би гарантирал най-доброто за теб, нали?

Гарантирано връщане на парите​

Гарантирано връщане на парите

За Автора

Казвам се Боян и съм основател на MavrovFit – фитнес коучинг, в който помагаме на хората отново да се почувстват жизнени, комфортно в тялото си и да задържат дългосрочно формата, като това ще им позволи да живеят по-пълноценен живот.

Бях пълно дете и търпях множество подигравки. Все още помня какво е чувството да не се чувстваш добре в тялото си и да желаеш промяната, но да не знаеш откъде да започнеш и как да я постигнеш. Минаха 14 години, изпитах множество грешки на свой гръб и накрая постигнах своята цел. Благодарение на нея  открих и страстта си към тренировките и активния начин на живот. Веднага усетих, че това е „моето нещо” – да помагам на други хора да постигнат външната и вътрешната промяна, без да преминават през трудностите и грешките, които аз допусках.

Подкрепям думите на Сократ: „
Никой човек няма правото да бъде аматьор по отношение на физическата пригодност. Позорно е за всеки да остарее, без да види красотата и силата, на които е способно собственото му тяло.”

Гарантирано връщане на парите​

Гарантирано връщане на парите

Най-важното оставих за накрая


Пълноценен живот. Какво по-хубаво от това да се радваш на гледката в огледалото, да се чувстваш добре в тялото си и да бъдеш в отлично здраве? Енергията, настроението, доброто физическо и психическо здраве са ключови фактори за нашето благополучие и качество на живот. Това са чисти факти. В края на деня, споделените моменти в съвместни занимания (планина, поход, тренировка), емоциите и възможността да израстваш и бъдеш по-добра версия на себе си, доказват теорията с 5-те стълба на великия психолог Ейбрахам Маслоу. Къде искаш да бъдеш ти – долу, при базовите нужди, или високо в небесата – при растежа и развитието?

Направи си услуга и инвестирай в себе си още сега!

Гарантирано връщане на парите​

Гарантирано връщане на парите

Гаранция връщане на парите


Четенето на книги е ценно, стига да предприемете действие върху информацията, получена от тях. Въпреки това, ако не успееш да извлечеш полза от книгите, може да се възползваш от програмата за гаранция на качеството. Необходимо е да отговаряш на условията и да ми пишеш на имейла.

Може да се свържеш с мен на имейл contact@mavrovfit.com и да ми разкажеш какво си опитал/а. Ще получиш лично от мен практически насоки и препоръки, които да опиташ. Ако въпреки всичко, отново нямаш резултати, може да върнеш книгите чрез куриер и сумата ще ти бъде възстановена на 100%.

Гарантирано връщане на парите​

Гарантирано връщане на парите

en_USEnglish