Метаморфоза - книга от Боян Мавров
страници за постигането на твоята цел – по-хубаво и здраво тяло!
0

Единствената задълбочена фитнес книга за тренировки в България, със съдържание, подкрепено от науката. В нея е включена всяка пречка към постигането на твоята цел – по-хубаво и здраво тяло!

Отслабване или мускулна маса? Имаш ги!

Разбери как да тренираш според твоята цел и какви упражнения да избереш според твоите индивидуални особености (структура на тялото).

За кого е тази книга?

Тази книга е за всички хора, които са изпитвали трудности с тренировките. Тя е за тези, които искат да подобрят знания, уменията и най-вече – тялото си. Ще научите кои са най-често допусканите грешки при тренировките и как да процедирате, когато прогресът спре. Ако искате да разберете по какъв начин да структурирате тренировките си и какви упражнения да избирате според вашата цел – отслабване и/или покачване на мускулна маса, то тази книга е за вас. Ще научите и как да наблягате на определени мускулни групи, като специално за дамите има отделна глава за изграждането на дупе и тренировки по време на и след бременност. Целта на книгата е да развенчае всички митове за силовите тренировки, особено при дамите.

Всеки може да бъде силен и да изглежда добре!

„Боян е един от най-начетените хора на тема фитнес в България. Няколко пъти съм се консултирал с него да прегледа наши материали. Това, което ми харесва най-много, е деликатният баланс между научно-потвърдени методи и все по-напредничави методи, които не се прилагат масово!”
Никола Томов
Никола Томов,
основател на Aesthetic By Science
5/5
„Боян ме вдъхнови да се развивам всеки ден не само физически, но и личностно. Познанията му по различни теми като физика, химия, литература, психология и финанси, ме мотивараха силно да бъда най-добрата версия на себе си. Той не е само треньор, но и партньор на душата, приятел на когото можеш да разчиташ. Благодаря ти,  Боби!”
Димена Калоянова
5/5
„Индивидуален подход, научно-обосновани методики и професионализъм. Силно препоръчвам!”
Даниел Христов
5/5
Създадох тази книга специално за теб, като в нея ще ти дам отговор на следните важни въпроси:
Какви са видовете хипертрофия?

Масово хората не знаят за различните видове хипертрофия или не разбират разликите между тях. Това е изключително важно, тъй като определя начина, по който следва да структурираш тренировките си, за да покачиш мускулната маса.

Какви са различните стимули за мускулен растеж?

Към днешна дата има два сигурни стимула за мускулен растеж и няколко, около които се въртят единствено хипотези. Ще научиш кои са те, както и как да ги използваш тези, за които няма достатъчно доказателства, ако все пак работят за теб.

Как следва да тренират жените, за да изградят изваяно тяло и най-вече страхотно дупе?

Най-големият проблем на всяка жена. 80% от трениращите ми са жени и знам колко болна тема им е хубавото дупе. Затова включих специална глава за тренировките за дупе, в която ще прочетеш за различните варианти за програма, които можеш да използваш, както и подходящите упражнения за тази цел.

Как да прогресираш при тренировките с тежести?

Липсата на базови знания за правилен прогрес при тренировките ще ти костват много пропуснати ползи. Няма ли да те е яд, ако знаеш, че е можело да качиш още 2 килограма мускулна маса или да увеличиш силата си на дадено упражнение, но поради неправилна методика на прогресия, не си успял/а? В главата ще разбереш какви са различните видове прогресии, както и коя считам за най-добра и използвам самият аз, както и моите трениращи.

Как да направиш периодизацията на тренировъчната си програма и кои компоненти следва да вземеш предвид?

Искаш да разбереш как да структурираш програмата си за тренировки? Не знаеш кога да използваш едни тренировъчни блокове (например сила) и кога други – хипертрофия? Това е нормално, защото масово хората тренират без цялостен план, а наличните програми в интернет са меко казано безполезни. Ако искаш да се научиш как да правиш програмата си сам и да планираш тренировките си през следващите шест месеца или година, то това е правилната глава за теб. Тук ще прочетеш за различните тренировъчни модалности, тяхното приложение в тренировката и важната обратно пропорционална връзка между обема и интензитета. Познаването и правилното използване на тези модалности ще ти гарантира дългосрочен прогрес в тренировките и разбира се – желаните резултати!

Защо жените не трябва да се страхуват от големите тежестите?

В множество презентации, обучения и статии съм говорил за този внесен от вън страх и това догматично, погрешно вярване, че жените не трябва да вдигат тежко. Всичко идва от невярното твърдение, че когато жените вдигат тежести, ще заприличат на мъже. Цялата ендокринология и научна литература крещи обратното. В главата ще разгледаме защо е важно да се тренира с тежести и какви ползи може да извлекат жените от тях.

Тренировки по време на бременността.

Тема табу, щом стане въпрос за бременността. Все още хората вярват в стари поговорки и ментални нагласи, а всъщност навсякъде по света жените спортуват, докато са бременни. Ще прочетеш за повече от 10 различни ползи от тренировките, като специално съм обърнал внимание кои упражнения да избягваш, кои да използваш и как да ги модифицираш. Има генерални препоръки за натоварването, разпределението на тренировките и аеробната дейност.

Какво е пре-наталното „програмиране и как определени видове хранене могат да повлияят негативно на бебето след неговото раждане?

Знаеш ли, по времето на нашите родители не е имало информацията, с която разполагаме днес. От научната литература имаме данни, че всъщност има значение как се храни жената по време и след бременността. Как ще реагираш, ако ти кажа, че здравето на детето ти ще зависи много повече от теб, отколкото всъщност смяташ? Ще искаш ли да разбереш всяка една малка подробност как да се храниш, за да „програмираш“ детето си за по-добро здраве и по-ниска предразположеност за заболявания? Ако да, то тази глава ще бъде точно това, което търсиш.

Диастазата и какви са начините за противодействие?

Най-големият страх на всяка една жена – да не получи диастаза след раждането. Истината е, че диастазата в последния триместър е неизбежна, но това дали тя ще остане след като жената роди или не, зависи от доста различни фактори. Ще научиш за физиологията и процеса по образуване на диастаза. Знаейки как и защо се образува тя, ще разбереш доколко, по какъв начин и от какво може да се повлияе тя, тоест как да „прибереш“ диастазата.

Как да тренираш, за да покачиш мускулна маса?

Най-често задаваният въпрос от всеки един мъж: „Как да кача мускули?“. Няма как тази книга да съществува, без да дам отговор на този въпрос. Ще прочетеш как да структурираш тренировките си и какъв да бъде подборът на упражнения според твоята структура. Ще научиш кои са ефективните диапазони от повторения и серии, в които да тренираш, както и по какъв начин да използваш стратегически тренировките до отказ. Ще разбереш с какви тренировъчни техники за интензитет разполагаш, как да ги използваш, кога и по какъв начин може да тренираш отвъд отказа. Науката на тренировките за хипертрофия няма да ти бъде чужда след тази глава от книгата.

Видове умора и стратегии за справянето с нея.

Ще научиш за различните видове умора и тяхното въздействие върху тялото ти. По този начин ще успееш да си обясниш защо определени тренировъчни методики работят добре за теб, а от други се чувстваш смазан. Тази глава ще ти даде една добра перспектива върху умората и нейното управление, за да черпиш максимални резултати от твоите силови тренировки.

Как да избереш правилните упражнения ЗА ТЕБ?

Най-често допусканата грешка е да вярваш, че има универсални или задължителни упражнения, които трябва да правиш? Ще бъдем като в сцена от „Матрицата“, защото ще разбереш, че можеш да не правиш „задължителните“ упражнения и пак да постигаш резултати, дори по-добри от преди, именно защото ще съобразиш избора си на упражнения. Всеки от нас е индивидуален, с различни антропометрични особености (дълги крака и къс торс, или пък къси крака и широки рамене). Именно от тях следва да се водиш при избора на най-добрите упражнения ЗА ТЕБ. По този начин ще таргетираш максимално добре желаните мускулни групи, което ще води до по-добри силови резултати и повече мускулна маса.

Какви стратегии да използваш при липса на прогрес?

Ще бъдеш посрещнат от цели 10 стратегии, които са насочени към това да ти помогнат да преодолееш липсата на прогрес. Част от тях са в сфера хранене, други в сфера тренировки, трети в сфера начин на живот. Правилното комбиниране на всяка от тях ще ти гарантира непрекъснат прогрес в дългосрочен план. След като вече си преминал през другите глави в книгата и си научил основните принципи на прогрес, чрез тези вкарването на тези стратегии към тренировките, ще можеш да прогресираш бавно, но постепенно цял живот.

Това и още много те очаква между страниците на книгата.

Не отлагай да изглеждаш по-добре. Знанията, които ще придобиеш са безценни, а приложението им ще свърши чудеса за теб.

Грабни своята “Метаморфоза” от Боян Мавров още сега и изгради тялото на мечтите си!

Количка
bg_BGBulgarian