Несломим - best seller от Боян Мавров
страници с правилните подходи да настроиш психиката си така, че да те отведе до успеха!
0

Искаш ли да настроиш психиката си така, че да те отведе до успеха?

Ще намериш правилните подходи в първата книга на българския пазар за психически нагласи и начина на живот, пречупена през призмата на фитнеса и влизането във форма. Разбери как лимитращите вярвания, навиците, себеосъзнаването и хората около теб имат значение за успеха ти.

Как психиката ти пречи да отслабнеш? Защо мотивацията НЕ струва? Как да изградиш устойчиви навици? Как се саботираш сам на ментално ниво?

Поеми заедно с мен на пътешествие, като в края на пътя ще откриеш отговорите на всички тези въпроси.

За кого е тази книга?

Тази книга е за всички хора, които са изпитвали трудности на ментално ниво. Липса на мотивация, навици и дисциплина. Тежки психически периоди, хранителни разстройства и депресия. Това са част от нещата, за които ще прочетеш в книгата. Вярвам в психическата устойчивост и възможността на хората да се адаптират към неблагоприятните обстоятелства в живота си. Като фен на Насим Талеб и идеята му за „Анти-крехкост“, реших с тази книга да ти помогна да разбиеш своите лимитиращи вярвания, да излезеш от тях и да станеш несломим. Готов ли си да живееш пълноценно, не когато обстоятелствата го позволяват, а въпреки тях?

Изгради своята психика за успех още днес!

„Боян е един от най-начетените хора на тема фитнес в България. Няколко пъти съм се консултирал с него да прегледа наши материали. Това, което ми харесва най-много, е деликатният баланс между научно-потвърдени методи и все по-напредничави методи, които не се прилагат масово!”
Никола Томов
Никола Томов,
основател на Aesthetic By Science
5/5
„Когато започнах тренировки с Боян вече бях имала опит в залата, която, обаче, бе останала на заден план цели 2 години заради бременност и майчинство. Преди всичко исках да възстановя силата, издръжливостта и енеригята си,  защото се чувствах много изтощена. Боби ме подкрепя и мотивира с усмивка да направя поне няколко повторения бонус, дори когато си мисля, че не мога повече. Благодарение на него съм увеличла силата си повече, отколкото съм подозирала, че е възможно за мен. Като бонус, фигурата ми се е стегнала и подкожните мазнини са отстъпили място на мускулната маса. ”
Маргарита Коновска
5/5
„Откакто започнахме съвместната си работа, тренировките в залата вече не ме плашат, преoдолях страха си от „мъжката част” във фитнеса, както и хранителното си разстройство. Боби не е просто поредният треньор, който ти дава режим и те оставя на произвола на съдбата, а като истински приятел върви редом с теб по всяка стъпка към успеха.”
Станимира Димова
5/5
Ето част от нещата, които ще научиш от книгата:
Какво е общото между мотивацията, допаминът и зависимостите (храна, цигари, секс, наркотици)?

Чисто научно разполагаме с достатъчно данни за развитието на зависимостите – какво и как ги причинява. Цялостният процес е свързан с начина, по който мозъкът ни работи и със секрецията на допамин, за които ще прочетеш подробно. Освен това, ще разбереш и кои са основните регулатори на нашата мотивация. Истината е, че мотивацията не е устойчив подход в дългосрочен план. От книгата ще научиш какво може да използваш вместо нея.

Как да развиеш навици за успех както във фитнеса, така и в останалите сфери от живота?

Ще научиш как всичките навици, които имаш, са пряко обвързани с твоя успех. Независимо дали такива, свързани със здравословно хранене, или други, които си развил в професионален план, навиците могат да те саботират или издигнат до успеха. Разбери кои са основните необходими навици за хубаво тяло, добро здраве и по-пълноценен живот.

Какво прави навиците устойчиви в дългосрочен план?

Можеш ли да сложиш ръка на сърцето и да ми кажеш, че си опитвал/а да изградиш навици, без да се провалиш? Знам какъв е отговорът. Всички сме се проваляли някога. Това идва от липсата на знание как да се изградят навиците и какво ги прави устойчиви дългосрочно. Навиците са услугата с най-високо качество, която предлага мозъкът ни, но само ако знаем как да ги затвърдим. За жалост, той не прави разлика между добри и лоши навици, затова от нас, на съзнателно ниво зависи да изградим полезните и да премахнем вредните навици.

Защо трябва да се научиш да казваш „НЕ”?

Нека бъдем честни. Помисли си колко пъти си искал/а да откажеш, но не си успял/а? Къде от куртоазия, къде от неудобство, къде от чувство на вина, внушено от другия. В края на деня, обаче, имало ли е чувство на съжаление? Истината е, че когато казваш „ДА“ на другите, казваш „НЕ“ на себе си. И тези постоянни компромиси със себе си могат да доведат до неудовлетворение или избор на грешна посока в живота или определени аспекти от него. Главата съдържа цялата психология зад възможността да откажеш, както и различни съвети и примери от реалния живот, които ще ти помогнат да кажеш „НЕ“ без вина и негативни емоции.

Защо някои хора винаги са жертва (victim mentality) и ти от тях ли си?

Сигурен съм, че познаваш някой човек, на който живота му е като драма от Ренесанса. Винаги му се случват лоши неща, все той е ощетен, безпомощен и разбира се – жертва! Обикновено тези хора не стигат доникъде, защото винаги смятат, че светът и обстоятелствата са против тях. Често дори не опитват, защото вече имат лимитиращото вярване, че никога няма да се получи. Упсех? Не и те. А истината е, че самите ние – както аз, така и ти, можем да изпаднем лесно в този начин на мислене, защото е по-лесно да си жертва, отколкото да поемеш отговорност. В главата ще научиш как „жертвите“ винаги се провалят и защо само и единствено екстремната отговорност може да доведе до твоя успех.

Как да промениш мирогледа си и да бъдеш във форма, без това да ти пречи да живееш пълноценно (социален живот/работа)?

Мислил/а ли си някога, че за да бъдеш във форма е необходимо да жертваш прекалено много нищо и няма да можеш да живееш пълноценно? Ами ако ти кажа, че това не е нищо повече от една мисловна заблуда? Истината е, че именно хората, които са здрави и във форма живеят най-пълноценно, защото разполагат с повече енергия, издръжливост и личностни качества, за да постигнат успех във всяка една сфера от живота си. Не е нужно да напуснеш работа или да нямаш социален живот, за да бъдеш във форма. Истинското майсторство се състои именно в това да вкараш в ежедневието си всичките действия (тренировки, хранене, навици), които ще помогнат да изглеждаш по-добре и да бъдеш здрав/а.

Защо не си удовлетворен от живота си и какво може да направиш по въпроса?

Чувството на неудовлетвореност може да бъде разяждащо. При доста хора това идва от определена травма или множество събития, които водят до чувството, че сякаш никога не си „достатъчно добър“. В книгата ще ти разкрия страхотна концепция за нещата, които водят до неудовлетворение и как можем да коригираме това. Концепцията научих от един от най-добрите психотерапевти в България, със специализации в чужбина. Научи кои са петте категории в живота ти, от които зависи дали ще се чувстваш удовлетворен/а или не и как да промениш нещата в положителна насока.

Какво води до развитието на негативен боди имидж?

Гледаш се в огледалото и не харесваш това, което виждаш? В практиката ми на треньор съм се сблъсквал с множество жени, които мразят тялото си. Негативният боди имидж води именно до това, като понякога с определени други фактори може да доведе до развитието на хранителни разстройства. Научи кои са факторите, водещи до негативен боди имидж и по какъв начин следва да гледаш на тялото си, за да не те проваля психиката ти.

При какви обстоятелства се изгражда нездравословната връзка с храната и защо толкова много хора страдат от нея?
Кои са факторите за развитие на хранителни разстройства?

Живеем в общество, което налага стандарти и заклеймява тези, които не се вписват в тях. Именно затова толкова много хора, особено жени, изпадат в крайности, за да постигнат внушената им „красота“ като ценност. Това включва както външния вид като цяло, така и тялото. Поради липсата на хранителна култура се допускат множество грешки, които в съчетание с други фактори водят до хранителни разстройства. Научи какъв е начинът на тяхното формиране и как да ги избегнеш. Макар и привидно състояния като булимия и бинджове да не изглеждат толкова сериозни колкото анорексията, те могат да бъдат изключително опасни за здравето на човек. Ще научиш кои са най-често срещаните хранителни разстройства и какво води до развитието им.

Ментално здраве и факторите, от които се повлиява то.

Макар и да сме в 21 век, темата за менталното здраве все още остава „табу“. Прекалено много са ни учили да не показваме, че сме уязвими, защото това е слабост. Най-добре да си мълчим и да се правим на силни докато не се сринем психически. И точно това става масово. Разбери за факторите, които могат да повлияят негативно на психическото ти здраве и какви стъпки да предприемеш, за да бъдеш здрав/а. Не прави компромис с психиката си, а научи как да я направиш устойчива, за да си гарантираш успех.

Какви са ползите от самоанализа и това да си себеосъзнат човек?

Независимо дали в личен или професионален успех, възможността да бъдем осъзнати със себе си е изключително важна. По този начин успяваме да разберем какво продиктува нашите избори, дали мислим рационално или се подаваме на емоциите си и какви фактори обуславят нашето поведение. Комбинацията от всичко това и нашите вярвания и психическа устойчивост води до изграждането ни като личност. А ти каква личност искаш да бъдеш? Контролирана от емоциите, със слаба психика и лимитращи вярвания или рационална, с устойчива психика, широк мироглед и успешна?

Защо социалният кръг е толкова важен?

Убеден съм, че си чувал/а поне няколко пъти колко е важно да имаш правилна среда и израза, който го спохожда: „Кои са петте човека, с които прекарваш най-много време?“. Макар и клише, това изобщо не е измислица. Социалният ти кръг определя твоите навици, вярвания, мироглед и не толкова изненадващо – успеха. Сериозно ли смяташ, че може да постигнеш успех в среда пълна с безперспективни хора, които нямат амбиции, страх ги е да опитат нещо ново, не те подкрепят и не се грижат за здравето и външния си вид? Съжалявам, че те разочаровам, но няма как да стане.

Искаш ли да израстваш?

Да пренесеш развитието си на следващото ниво? В такъв случай, спри да отлагаш! Правил/а си го досега. Намираш ли се там, където искаш? Щом си на страницата, според мен искаш нещо повече за себе си, защото си пълен с амбиции и стремеж за успех. Не оставай на стартовата линия.

Направи инвестиция в себе си и вземи своя екземпляр на “Несломим” от Боян Мавров. Започни промяната още сега!

Количка
bg_BGBulgarian